Kan nog säga att jag har världens bästa jobb, iallafall världens roligaste! Visst att det är stressigt ibland och man får jobba mycket kvällar och helger. Men att få hålla på med något man älskar, i en sådan anrik miljö som Operakällaren, omgiven av superbra kollegor kan man inte klaga på!

Just nu saknar jag mitt jobb lite extra! Har varit sjukskriven hela detta år pågrund av många anledningar till min otroligt jobbiga graviditet. Och även fast jag vet att det är en omöjlighet att jobba just nu, så saknar jag att stå där i köket på morgonen och preppa inför lunchen. Lyssna på bra musik och snacka lite goja med kollegorna. Saknar att köra en bra helgservice och vara på gränsen till att sitta i skiten hela tiden men ändå lyckas få ut allt sådär perfekt som det ska vara. Saknar att avsluta kvällen med den där heltslut-känslan i kroppen som bara går att få efter en lördagsservice och veta att man levererat en full restaurang av glada nöjda gäster.

Att jobba som kock är verkligen ett givande yrke och jag skulle rekommendera alla som går i tankar på att välja kockyrket att göra det! Just nu saknas det ju kockar i så gott som hela Sverige och det finns massor bra restaurangskolor att välja mellan för både gymnasieelever och vuxna, så man blir aldrig ”för gammal” för att sadla om. Jag gick en kockutbildning efter gymnasiet och det var lätt den roligaste utbildningen jag har gjort! Sen är pricken över i att kunskap om mat har man ju inte bara nytta av i restaurangköket, utan även varje dag i vardagen.

Share on Facebook
Created by: Patan77.com